Glada golfare från Kiruna – Niklas och Ulf Gingdal som vinner fritt deltagande i finalen den 25-27 oktober i Provence, Frankrike efter direktkvalet i Kiruna på söndag.

Nikals och Ulf Gingdal, Kiruna GK är det första laget som är klart för finalspelet i Gratistidningen Golf Trophy som hålls i det undersköna Provence 25-27 oktober. Kirunagolfarna vann direktkvalet på söndag 19/8 på par och med tre slag före närmast följande lag. Under augusti/september avgörs fler direktkval på de orter där Gratistidningen har utgivning och Niklas och Ulf ser fram emot finalen och få mäta sig med de övriga lagen. 

Det var ca 60 stycken förvantansfulla golfare som var samlade på golfbanan i Kiruna. På morgonen öste regnet ned men lagom till första utslag kl. 09.00 hade molnen skingrats och deltagarna skulle få spela 18 hål i ett strålande solsken och en golfbana i absolut toppskick. En ganska hård vind skulle bli en utmaning under dagen.

Gratistidningen Golf Trophy hålls för sjätte året och antalet deltagare har ökat från år till år. Tävlingsformen är lagspel där de två spelarnas singelresultat läggs ihop. En uppskattad specialare är att om laget gör ”dubbelbirdie” dras ytterligare två slag bort. Niklas och Ulf hamnade till slut på 140 slag netto och det är exakt på banans par och tre slag före närmaste lag med Daniel Unander och Niklas Rova Dynesius från Kiruna GK.

– Vi lyckade spela bra golf hela dagen trots lite tuffa vindförhållanden och framför allt de sista nio hålen och det räckte hela vägen, berättade Ulf Gingdal under tacktalet efter de hade fått ta emot vinstbevisen fri resa, boende och golf i Frankrike av Peder Gidlund från Annonsbladet/Gratistidningen. Ulf Gingdal passade även på att tacka banarbetarna som har lyckats med att få fram en bana i toppskick i Kiruna.


Thomas Jatko, Kiruna GK puttar på hål 4 på Kiruna golfbana, en tuff par 3:a. Den gick inte i kopp denna gång men ett bra försök…

 

Världsfinalen i södra Frankrike

Världsfinalen pågår under tre dagar och man räknar ihop totalresultatet efter sista dagen för att få fram ett vinnarlag. I direktkvalen är spelformen ”Dubbelsingel” och det har varit uppskattat av deltagarna menar tävlingsledaren Peder Gidlund från Gratistidningen.

– Tävlingsformen gör att båda spelarna i laget måste spela bra golf för att kunna vara med och slåss om segern. Det räcker inte med att en spelare gör bra ifrån sig på ett hål som det är i Bästboll utan det gäller för båda att hålla ihop spelet, förklarar Peder Gidlund.

– Anmäl ert lag till något av direktkvalen. Det första kvalet var i Kiruna och nästa går på söndag 26/8 i Piteå. Nytt för i år är att vi också kör ett direktkval i Björkliden den 1/9. Final kommer att bli något utöver det vanliga i slutet på oktober, avslutar Peder Gidlund.

Resultatlista Kiruna 19/8 – klicka här…

Direktkvalorter

  • Kiruna 19/8 (vinnare Niklas och Ulf Gingdal, Kiruna GK, 140 slag, par)
  • Piteå 26/8
  • Björkliden 1/9 (nytt för i år)
  • Luleå 8/9
  • Boden 9/9
  • Gumbalde/Gotland 9/9

Mer info: golftrophy.gratistidning.com

Pin It on Pinterest