Både glada och lite mindre glada miner får man uppleva under direktkvalen till Gratistidningen Golf Trophy. Robert och Joakim Ekblom (Umeå GK) är på G i Boden 2017.

Sjätte året för Gratistidningen Golf Trophy – från Lapplandsfjällen, Norrbotten och Gotland, till södra Frankrike. Ett golfäventyr i världsklass. I år fyller den mycket uppskattade tävlingen sex år och det firas med härliga kvaltävlingar och inte minst en sprakande final i Provence, Cote d’Azur. Missa inte att anmäla ert lag!

Gratistidningen Golf Trophy är den populära lagtävlingen där deltagarna direktkvalar till världsfinal på spektakulära världsbanor. Kvalen går på de orter där tidningarna ges ut (Kiruna/Björkliden, Luleå, Boden, Piteå och Gotland) och vinst ger en plats till världsfinalen, som i år går i Södra Frankrike på de omtalade banorna St Victoire och Chateau Taulane. Vinnarna erhåller fritt flyg tor från Stockholm, boende och golf under tre spännande finaldagar.

 

Direktkval även i Björkliden

Nytt för i år blir Björkliden som kvalort. Björkliden ligger på topp 100-listan över världens vackraste och mest spektakulära golfupplevelser. Peder Gidlund, tävlingsledare, ser fram väldigt mycket fram emot årets upplaga.

– Jag tror det blir grymt härliga bataljer på de olika kvalorterna, och i finalen likaså. Kul att Björkliden är med på äventyret. Banan uppe i kirunafjällen blir en otrolig inramning för kvalet som går där, säger Peder Gidlund.

 

Peder Gidlund, tävlingsledare från Gratistidningen håller upp två fingrar – flest “Dubbelbirdies” ger också plats i världsfinalen.

Tävlingen växer

Under fem år har tävlingen växt till en mycket uppskattad partävling. Tävlingsledaren Peder Gidlund gläds över tävlingens framfart och tror att framgångsreceptet innehåller vissa vinnande ingredienser.

– Förutom den självklara moroten som världsfinalen är, har vi märkt att många uppskattar spelformen. Spelformen är ”Dubbelsingel” som innebär att båda i laget måste prestera, vilket skapar en hård, men i våra ögon mycket rättvis kamp, där deltagarna verkligen gör sig välförtjänta av platsen i finalen. En bonus är resan via ”dubbelbirdies” vilket verkar uppskattas eftersom deltagarna får en extrachans, fortsätter Peder Gidlund.

Världsfinalen på St Victoire och Chateau Taulane

Den stora finalen går på St Victoire och Chateau Taulane. Mitt emellan de azurblå Medelhavet och Alperna hittar vi det underbara Provence. I Provinsens varma klimat, bland oliv- apelsin- och citronträden finner man även spektakulära golfbanor. Exempelvis är Chateau Taulane ritad av ingen mindre än Gary Player. Vid foten av de sydfranska bergen och mitt i hjärtat av provinsens natur valde Gary Player att rita banan, som nu rankas som top 20 i Frankrike. St Victoire är en härlig bana med utsikt mot det kända berget med samma namn. Platsen har inspirerat kända franska konstnärer och banan har ett gemytligt klubbhus med en avslappnad atmosfär som känns klassiskt fransk.

– Det är oerhört roligt att vi i år igen genomför denna tävling. Roligast av allt är att träffa alla golfintresserade Norrbottningar och Gotlänningar, avslutar Peder Gidlund.

Direktkvaltävlingar

Kiruna 19/8, Piteå 26/8, Björkliden 1/9, Luleå 8/9, Boden 9/9 och Gumbalde (Gotland) 9/9.

En “Hole-In-One” gjordes i Boden 2016 under direktkval av Thomas Rosendahl vilket firades som sig bör med skumpa i klubbhuset.

Chateau Taulane i Provence är en toppbana ritad av ingen mindre än Gary Player.

Några ord från tidigare deltagare

”Alltid kul att spela Gratistidningen Golf Trophy. Grym taggning krävs och bra att båda i laget måste hålla ihop det.”
Kvaldeltagare Hcp 12,1, Piteå

”Lirar alltid Gratistidningen Golf Trophy. Har varit nära vinst en gång och nästa gång kanske det går hela vägen.”
Kvaldeltagare Hcp 7,3, Gumbalde

”Var med i första finalen i Portugal och vilka minnen man har från den trippen. Härliga golfkompisar från hela Sverige.”
Finaldeltagare Hcp 8,9, Kiruna

”En enorm golfupplevelse när man är i final. Alla är redan vinnare men det är satsning att vinna ändå som gäller.”
Finaldeltagare Hcp 4,5, Gotland

Pin It on Pinterest